Bloc del gat més juganer de Cardedeu

Valor educatiu

Valor educatiu de les joguines

Mestres i pedagogs sempre han remarcat la importància que té el joc en la educació dels nens i els valors que aquests aprenen tot jugant.

Les joguines segons aquests han de tenir dues característiques bàsiques:

-Han de ser funcionals, amb formes simples, que deixin espai per la pròpia imaginació i creativitat.

-Han de estar ben fetes. Si es trenca o es fa malbé de seguida, els nens no aprendran a apreciar el valor de les coses. Si la joguina és sòlida i es manté en bon estat a mida que el nen creix, aquest la vincularà a la seva infantesa i portarà bons records durant la seva vida de adult.

S’han de entendre les joguines a través dels ulls dels nens. Són ‘les seves eines’. Quan un nen està concentrat jugant, expressa la seva manera de ser, el seu propi pensament i la seva creativitat.

Els nens passen molt de temps jugant i descobrint de aquesta manera el món que els envolta. És tasca de tots nosaltres de proporcionar-los joguines que els aportin valors de convivència tot desenvolupant la seva personalitat.

Sempre serà l’entorn més proper als nens, pares, família, escola, els que sabran millor les necessitats de cada nen en els diferents moments del seu desenvolupament. Les joguineries podem ajudar en aquesta tria. Saber triar entre tantes joguines a l’abast és prou dificil.

El Gat Corneli te molt en compte la edat dels infants així com el seu desenvolupament, al moment d’aconsellar les diferents joguines. Cada nen-nena és diferent i les seves joguines també ho hauran de ser.

JOGUINES QUE PODREU TROBAR A LA WEB DEL GAT CORNELI pels diferents grups d’edats:

NADONS | 0-6 mesos | 6 als 12 mesos | 1 – 3anys | a partir de 3 anys | a partir de 5 anys